Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Сахновщинський район повинен бути лідером у проведенні реформ в регіоні. Ігор Райнін

Сахновщинський район повинен бути лідером у проведенні реформ в регіоні. Ігор Райнін

В ході сьогоднішнього візиту на Сахновщину голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін провів зустріч з управлінсько-господарським активом району. На зборах Ігор Райнін розповів про соціально-економічну та політичну ситуацію в області, зазначивши при цьому, що в цілому вона – стабільна. Також голова ХОДА нагадав, що в найближчі п'ять днів представить пакет реформ у сфері житлово-комунального господарства, освіти та охорони здоров'я в області та зазначив, що саме Сахновщинський район повинен бути лідером в їх проведенні.

«Віддалені райони повинні розвиватися. І в цьому році, як ніколи раніше, обласний бюджет дозволяє їх розвивати. Тому у нас щодо Сахновщини – великі плани», - підкреслив  Ігор Райнін і додав, що у 2015 році за рахунок коштів обласного бюджету планується закупити 20 машин «швидкої» допомоги, частина з яких обслуговуватиме і Сахновщинський район. За словами голови області, прийнято рішення оновити і парк шкільних автобусів.

«Ми багато часу витратили на розробку технічної документації, але в районі вже запущені інфраструктурні проекти», - розповів на зборах голова ХОДА. Зокрема, у трьох школах і в одному фельдшерському пункті Сахновщинського району за програмою енергозбереження замінили вікна. В с. Тарасівка, с. Червоний Степ, с. Дар-Надежда, с. Шевченкове – будівництво нових водопровідних мереж.

Як зазначив Ігор Райнін, в районі дуже низький рівень газифікації сіл, тому ця сфера опрацьовуватиметься особливо. Вже в цьому році проведуть газ в с. Новодмитрівка, с. Терноватка і с. Костянтинівка.

Сьогодні пріоритетним напрямком є також ремонт доріг в області, і керівник області пообіцяв, що його почнуть саме з Сахновщинського району.

У свою чергу, голова Сахновщинської райдержадміністрації Іван Котула розповів, що в районі ведеться робота з відродження тваринництва. «На сьогодні в ПОСП «Нарек» йде масштабна реконструкція приміщення для утримання поголів'я свиней, де буде застосовуватися новітнє обладнання, що повністю відповідає сучасним європейським стандартам, за французькою технологією утримання тварин», - підкреслив очільник району у своєму виступі. За словами Івана Котули, на цей проект вже витрачено близько 3 млн.грн. Інші господарства району також не пасуть задніх.