Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У День пам'яті та примирення на Меморіалі Слави зібралися тисячі харків'ян вшанувати пам'ять загиблих воїнів

У День пам'яті та примирення на Меморіалі Слави зібралися тисячі харків'ян вшанувати пам'ять загиблих воїнів

Сьогодні, 8 травня, на Меморіалі Слави в Лісопарку до Дня пам'яті та примирення відбулася урочиста хода та церемонія покладання квітів. Вклонитися пам'яті полеглих воїнів прийшли голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін, голова Харківської облради Сергій Чернов, Харківський міський голова Геннадій Кернес, начальник Управління СБУ в Харківській області Олександр Пивовар, прокурор Харківської області Юрій Данильченко, начальник ГУ МВС у Харківській області Анатолій Дмитрієв. Ходу відкрили ветерани Другої світової війни з полковими знаменами. Присутні вшанували пам'ять загиблих воїнів хвилиною мовчання. Під звуки гімну України пролунав триразовий залп. Представники Харківської єпархії Української православної церкви провели молебень за загиблими.

«Ми сьогодні вперше в історії України відзначаємо нове свято - День пам'яті та примирення. Це свято встановив Президент України Петро Порошенко, і я впевнений в тому, що воно необхідне. Цей день наповнений глибоким змістом. У цей день ми згадуємо загиблих в боях героїв. І згадуємо героїв, які в 1940-і роки віддали свої життя за перемогу над нацизмом. Завдяки їхній мужності людство отримало мирне небо над головою. Ми згадуємо воїнів, які воювали в Афганістані. Згадуємо хлопців - учасників антитерористичної операції, які загинули за мир і стабільність на сході України. Тому, звичайно ж, це свято необхідне», - зазначив Ігор Райнін.

В урочистій ході та церемонії покладання квітів до підніжжя монумента Батьківщини-Матері та братських могил також взяли участь заступники голови ХОДА та керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, ветерани війни, керівники підприємств області, представники добровольчих батальйонів, громадських організацій, духовенства, учнівська молодь, мешканці та гості міста.