Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харків'янка здобула «золото» на етапі Кубка Світу з фехтування

Харків'янка здобула «золото» на етапі Кубка Світу з фехтування

У м. Монреаль (Канада) відбувся етап Кубка Світу з фехтування на інвалідних візках серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату. Харківська спортсменка Євгенія Бреус завоювала золоту медаль у змаганнях шаблісток. В 1/4 і 1/2 фіналу Євгенія перемогла угорських шаблісток Єву Хажмасі (15:12) і Амаритту Верес (15:6). У фіналі вона зустрілася з українською спортсменкою зі Львова Наталією Морквич, яку перемогла з рахунком 15:13.

Довідка. Майстер спорту міжнародного класу Євгенія Бреус - член національної збірної команди з паралімпійського фехтування, бронзовий призер чемпіонату світу 2013 року, бронзовий призер чемпіонату світу 2014 року, дворазовий переможець етапів Кубка Світу.

Фехтування на інвалідних візках існує в Харкові з 2011 року. Заняття проходять на базі школи-інтернату №8, де створено спеціалізований спортивний зал. За цей час вихований один майстер спорту міжнародного класу, три кандидати в майстри спорту. Харківські фехтувальники - неодноразові чемпіони, срібні і бронзові призери чемпіонатів та Кубків України.