Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Літмузей запрошує на вечір-зустріч з воїнами АТО

Літмузей запрошує на вечір-зустріч з воїнами АТО

Захід, який проходить в межах виставки «Будемо жити!» до 70-ї річниці перемоги в Другій світовій війні, відбудеться 12 травня о 18:00 в Харківському літературному музеї (вул. Фрунзе, 6). «Мине час, і ми будемо читати про сучасну війну в українських романах. Які вони, герої майбутніх художніх творів? Які книги вони читають, в які ігри грались у дитинстві, чому прийняли сміливе рішення – воювати за Батьківщину? Усі ці питання ви зможете задати на зустрічі з українськими солдатами», - запрошують гостей організатори.

В Літмузеї зазначили, що у виставці «Будемо жити!» представлені твори про війну таких всесвітньо відомих письменників, як Е. Ремарк, Е. Хемінгуей, Р. Олдінгтон, К. Воннегут, Я. Гашек, В. Биков, Б. Васильєв, О. Довженко та багатьох інших. Ці автори описували свій власний воєнний досвід, здобутий на фронтах.

«Читаючи про події чи то столітньої, чи сімдесятилітньої давнини, невільно накладаєш відчуття героїв художніх творів на власні переживання сучасних подій в Україні: як вижити під обстрілами, хто твій ворог, чому розпочалася війна, як це - тиша…», - підкреслюють в Харківському літературному музеї.