Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

З профспілковими організаціями ми повинні бути партнерами, а не опонентами. Ігор Райнін

З профспілковими організаціями ми повинні бути партнерами, а не опонентами. Ігор Райнін

Про це голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін повідомив 5 травня на зустрічі з лідерами галузевих профспілкових організацій області. «Сьогодні представники профспілкових комітетів піднімають абсолютно раціональні питання. І всі ці питання ми намагаємося максимально вирішити. Хочу сказати, що далеко не всі великі підприємства регіону знаходяться в управлінні облдержадміністрації. Але ми розглядаємо питання всіх організацій і підприємств нашого регіону. З профспілковими організаціями ми повинні бути партнерами, а не опонентами. І наше спілкування повинно нести системний характер. І я запевняю, що подібні зустрічі проходитимуть частіше», - зазначив Ігор Райнін. Представники галузевих профспілкових комітетів на зустрічі з головою ХОДА піднімали питання забезпечення підприємств державними замовленнями, можливості реалізації продукції на внутрішньому ринку, стану і ремонту доріг в області, отримання субвенції для надання медичної допомоги переселенцям, збільшення надбавок і премій працівникам культури, розвитку сфери житлово-комунального господарства, надання студентам можливості пільгового проїзду в метрополітені і т.д.

Також піднімалося питання доцільності можливого об'єднання Молодіжного оркестру «Слобожанський», Слобожанського ансамблю пісні і танцю та обласної філармонії, який найближчим часом пообіцяли вирішити. А профспілка працівників житлово-комунальної сфери просила уладнати проблему з дитячими оздоровчими таборами «Ромашка» та «Факел», які відключають за борги перед обленерго. За словами Ігоря Райніна, це питання вже вирішене, і влітку табори працюватимуть.

«Я звертаюся до всіх представників профспілкових організацій і комітетів області і хочу сказати, що ви на мене можете повністю розраховувати. Ми будемо працювати системно. Обіцяю, що зі свого боку ми будемо конструктивними, але й вас попрошу відокремлювати лушпиння від головного. Ми однозначно запросимо до Харківської області представників Міністерства економіки, «Укроборонпрому», Фонду державного майна та проведемо окремі наради за їх участю, а також за участю керівників та представників підприємств, які підпорядковані цим структурам, профспілкових організацій та обговоримо всі проблемні питання», - підкреслив Ігор Райнін.