Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Спеціалістів ХОДА ознайомили зі змінами, що внесені до законодавства про люстрацію

Спеціалістів ХОДА ознайомили зі змінами, що внесені до законодавства про люстрацію

30 квітня юридичний департамент Харківської облдержадміністрації провів семінар «Актуальні зміни в чинному законодавстві України з питань проведення перевірки достовірності відомостей щодо застосування заборон, передбачених частинами третьою і четвертою статті 1 Закону України «Про очищення влади». На захід були запрошені працівники кадрових служб та особи, визначені відповідальними за проведення перевірки структурних підрозділів обласної державної адміністрації. Заступник директора юридичного департаменту ХОДА – начальник управління правової та організаційно-контрольної роботи Ігор Зелінський звернув увагу учасників семінару на зміни, що відбулися у чинному законодавстві України, з питань проведення перевірки, передбаченої Законом України «Про очищення влади».

«Зміни, внесені до Порядку проведення перевірки достовірності відомостей щодо застосування заборон, передбачених частинами третьою і четвертою статті 1 Закону України «Про очищення влади», перш за все, розширюють перелік документів, які подає особа, яка підлягає перевірці, а також удосконалюють процедуру направлення запитів до уповноважених органів перевірки», - наголосив Ігор Зелінський.

Про заходи, які необхідно здійснити відповідальним структурним підрозділам (відповідальним особам) в рамках проведення перевірки достовірності відомостей щодо застосування заборон, передбачених частинами третьою і четвертою статті 1 Закону України «Про очищення влади», доповіла присутнім головний спеціаліст-юрисконсульт відділу правового забезпечення структурних підрозділів облдержадміністрації управління правової та організаційно-контрольної роботи юридичного департаменту Тетяна Олдак.

Підбиваючи підсумки, Ігор Зелінський звернув увагу учасників семінару на особливу актуальність змін у чинному законодавстві України з питань здійснення очищення влади та на необхідність неухильного виконання вимог, передбачених зазначеним Порядком.