Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Україні спрощується процес ведення бізнесу

В Україні спрощується процес ведення бізнесу

Як повідомила заступник голови обласної державної адміністрації Юлія Світлична, набрав чинності Закон України №191-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення умов ведення бізнесу (дерегуляції)». «Головною метою цього закону є значна дерегуляція господарської діяльності, а також синхронізація законодавства в окремих сферах з правовим полем ЄС. Відповідно до його положень спрощується процедура відкриття і ведення господарської діяльності, скорочується кількість дозвільних та погоджувальних процедур, зменшується вплив державних органів на діяльність суб'єктів господарювання, підвищується рівень захисту прав інвесторів», - зазначила Юлія Світлична. 

Також заступник голови обласної державної адміністрації наголосила, що одночасно із зазначеним законом набрало чинності розпорядження Кабміну від 18.03.2015 № 289-р «Деякі питання забезпечення функціонування системи електронного сервісу у сфері державної реєстрації юридичних та фізичних осіб-підприємців», завдяки якому отримати тепер будь-яку інформацію з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців можна цілодобово через інтернет.

«Відповідні нормативно-правові акти стосуються інтересів центральних і місцевих органів виконавчої влади, які є органами ліцензування і повинні позитивно вплинути на розвиток місцевої громади, що знизить ризик здійснення корупційних правопорушень та позитивно вплине на ринок праці», - додала Юлія Світлична.