Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На травневі свята в регіоні охоронятимуть порядок 8,4 тис. співробітників міліції

На травневі свята в регіоні охоронятимуть порядок 8,4 тис. співробітників міліції

Про це розповів заступник начальника ГУ МВС у Харківській області Віталій Гузь під час наради в ХОДА з питань безпеки на травневі свята, яке пройшло під керівництвом голови Харківської облдержадміністрацій Ігоря Райніна. «Нами виконаний комплекс організаційних заходів. Органи внутрішніх справ приведені в повну готовність для забезпечення громадського порядку. Масові заходи заплановані практично в усіх населених пунктах. Всього - в 230. За попередніми підрахунками, очікується, що в них візьмуть участь 1,5 млн. громадян», - повідомив Віталій Гузь. Також він додав, що по кожному масовому заходу розроблений план охорони громадського порядку. Окрім 8,4 тис. співробітників міліції, що забезпечать охорону громадського порядку, додатково залучать особовий склад військової частини Нацгвардії, Університету внутрішніх справ, Академії Нацгвардії, Університету повітряних сил та громадські формування. Також до області передали сили міліції з інших регіонів – 200 чоловік. 

«На даному етапі ми проводимо роз’яснювальну роботу серед населення, доводимо до відома рішення суду про заборону неофіційних заходів, просимо не піддаватися на провокації, бути пильними та повідомляти в міліцію про підозрілих осіб чи предмети», - сказав Віталій Гузь.

На автошляхах та блокпостах області також посилили контроль. На цей час в регіоні працює 30 блокпостів, на них - 310 правоохоронців. Так, під час перевірок правоохоронці вже вилучили 249 одиниць озброєння.

Нагадаємо, що в квітні пройшов добровільний місячник здачі озброєння. За словами Віталія Гузя, громадяни здали 368 одиниць зброї та 212 боєприпасів.