Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харків’яни перемогли на Кубку України з альпінізму

Харків’яни перемогли на Кубку України з альпінізму

25 та 26 квітня в Харкові на скеледромі «Вертикаль» відбувся перший Кубок України з альпінізму на штучному скелелазному стенді. Він був присвячений пам’яті відомого харківського альпініста, майстра спорту міжнародного класу Ігоря Свергуна. У змаганнях взяли участь 54 спортсмени з Харківської, Київської, Дніпропетровської, Одеської та Черкаської областей України. Від імені Харківської обласної державної адміністрації учасників змагань привітав заступник директора Департаменту у справах молоді та спорту ХОДА Сергій Христоєв. Він побажав учасникам Кубку України перемог, миру та підкорення нових вершин, а також висловив сподівання, що такі змагання стануть традиційними.

За підсумками змагань харківські альпіністи здобули дві золоті, три срібні та одну бронзову медаль. Переможцями Кубку серед чоловіків стали змішана харківська зв'язка Анатолій Отченаш та Олена Репко. Друге місце в цій категорії також було за харківськими альпіністами – Євгеном Тимком  та Романом Котляром. Третє місце посіли учасники з Одеської області.

В змаганнях серед жінок золоті медалі були на рахунку зв'язки Ольга Заколодна – Валентина Дегтярьова. Друге місце посіла також харківська зв'язка Катерина Пеніна та Олена Орловська, а бронзові медалі дісталися представницям Одеської області.

В змаганнях серед юніорів золоті медалі здобули альпіністи з міста Чугуїв - Катерина Сейрик та Анастасія Чугунова. Друге місце було за спортсменами з Черкаської області.

В змаганнях серед ветеранів перемога дісталася зв'язці з Дніпропетровської області Володимиру Хитрикову та Володимиру Тимофєєву. Друге місце посіли харківські альпіністи Олександр Володченко та Федір Карпенко, бронзові медалі також були за харків’янами – Георгієм Резніченком та Ігорем Приймаком.

Змагання у Харкові стали одним з етапів підготовки українських альпіністів до чемпіонату світу, який восени цього року відбудеться у Македонії.