Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Господарства області практично завершили сів ранніх зернових та зернобобових культур

Господарства області практично завершили сів ранніх зернових та зернобобових культур

«Сів ранніх зернових та зернобобових культур всіма господарствами області завершено на 95% площ, що складає близько 200 тис. га. Сьогодні налагоджується погода, тому слід дотримуватися технологій, зробити обробку від шкідників, які з’являються на полях, та завершити сівбу у найкоротший термін», - сказав сьогодні під час обласної селекторної наради щодо ходу проведення комплексу весняно-польових робіт сільськогосподарськими підприємствами області заступник голови ХОДА Марк Беккер. За інформацією директора Департаменту агропромислового розвитку Харківської обласної державної адміністрації Бориса Даниліва, площа зернових озимих культур, на якій отримано сходи, складає 556 тис. га, з них 90% знаходяться у доброму та задовільному стані. Весняне підживлення озимих культур проведено на площі 463 тис. га, у 19 районах області воно вже повністю завершено.

«Сільгосппідприємства області вчасно завершили боронування зябу та приступили до проведення посівних робіт. Посів ранніх зернових та зернобобових культур проведено на 95% площ. Майже завершено посів ячменю (на площі 154,5 тис. га) та гороху (на площі 26,7 тис. га), овес посіяно на 90% площ (8,6 тис. га), а ярої пшениці – на 8,9 тис. га, що складає 101% від запланованого. Першими в області завершили посівну Балаклійський, Борівський, Куп’янський, Дворічанський, Краснокутський райони», - сказав керівник департаменту.

За його словами, господарства області також приступили до посіву технічних та олійних культур. Цього року цукрові буряки планується посіяти на площі 15,1 тис. га (вже засіяно 43%), а соняшнику - 336,5 тис. га (6%).

Особливу увагу голів РДА Марк Беккер звернув на необхідність завершити проведення посівних робіт у найкоротші терміни (соняшнику та кукурудзи - до 10 травня), використовуючи для цього всі можливі людські та матеріальні ресурси; дотримуватися прогнозованої структури посівних площ, не допускаючи збільшення посівів соняшнику, а також вжити всі заходи для розширення посівної площі гречки.