Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До річниці аварії на ЧАЕС відкрилися тематичні виставки

До річниці аварії на ЧАЕС відкрилися тематичні виставки

У Харківській міській громадській організації «Союз Чорнобиль» напередодні 29-ї річниці аварії на ЧАЕС відкрилися дві виставки, присвячені людям, що приймали участь у ліквідації наслідків техногенної катастрофи. З цієї нагоди тимчасово виконуючий повноваження заступника голови Харківської облдержадміністрації Вадим Глушко зустрівся з чорнобильцями Харківщини та прийняв участь у відкритті виставок. Виставка «Чорнобиль: Люди – Місця – Солідарність – Майбутнє» Міжнародного освітнього центру Дортмунда приурочена до 25-річчя з дня аварії на Чорнобильській атомній електростанції та наразі адаптована для постійного розміщення у Чорнобильській історичній майстерні. 

Також харків’яни можуть ознайомитися з плакатною акцією – «Чорнобиль в серці», яку втілили студенти Харківської державної академії дизайну та мистецтв під керівництвом професора Олега Векленка, який сам у 1986 року приймав участь у ліквідації аварії на ЧАЕС.

Ці виставки є частиною загальноєвропейського тижня пам’яті «Майбутнє після Чорнобиля та Фукусіми», що вже протягом чотирьох років проводить партнер ХМГО «Союз Чорнобиль» - міжнародний освітній центр у Дортмунді.