Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Проведення реформ неможливе без серйозної підтримки з боку громадськості. Михайло Саакашвілі

Проведення реформ неможливе без серйозної підтримки з боку громадськості. Михайло Саакашвілі

Про це сьогодні радник Президента України, голова Дорадчої міжнародної ради реформ заявив під час зустрічі з діловими колами Харкова. Він зазначив, що принципово важливо, щоб люди реально відчули реформи в МВС, судочинстві, прокуратурі, системі медицини та освіти, щоб побачили, що в ході цих реформ створюється щось нове.  «Багато реформ не просуваються, тому що частина чиновників не хочуть. Мене завжди насторожує, коли всі дружно виступають за реформу. Тільки коли її противники відкрито починають саботувати її проведення, як тільки їх інтереси ущемляються - це значить щось вийшло, і реформа дійсно дала результат», - сказав радник Президента.

На думку Михайла Саакашвілі, для боротьби з корупцією в державних органах влади необхідно всюди прибрати бюрократичні процедури і замінити чиновників, схильних в останній момент йти від прийняття рішення.

«Як подолати цю інерцію? Потрібно привести багато нових людей, що не розбещені системою. Не допускає помилок той, хто нічого не робить. Не треба боятися цих помилок. У вас реально мало часу. Або зараз реформувати країну, або країна як держава загине. Або знизити податки, або економіка загине. Потрібно почати рухатися, але рухатися у всіх напрямках», - підкреслив радник Президента.

Саакашвілі впевнений, що у керівництва країни існує розуміння необхідності проведення реформ, і це - великий прогрес.

«Є перші кроки, які ще мають стати семимильними кроками, щоб домогтися успіху. Але без серйозної підтримки громадськості швидких змін не буде. Давайте будемо працювати всі: волонтери, бізнесмени, особливо - влада, як-ніби це останній день, останній шанс, який не можна упустити. Я з великою надією дивлюся на майбутнє цього міста, і на майбутнє України», - підкреслив він.