Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині обдарована молодь змагається на п’ятих Дельфійських іграх

На Харківщині обдарована молодь змагається на п’ятих Дельфійських іграх

Урочисте відкриття V Дельфійських ігор Слобожанщини «Надія. Молодість. Талант» відбулося 21 квітня у великій залі Харківської дитячої музичної школи № 9 ім. В.Сокальського. Присутніх привітав директор Департаменту культури і туризму ХОДА Олег Яцина та від імені голови Харківської облдержадміністрації Ігора Райніна побажав всім учасникам змагань наснаги, творчих звершень і перемог. За словами директора Обласного навчально–методичного центру підвищення кваліфікації працівників культосвітніх закладів Тамари Самоварової, зазвичай Дельфійські ігри проводяться для молоді від 17 до 35 років. «Але ми пишаємося тим, що саме Харківська область виборола право на проведення такого масштабного творчого заходу для дитячої аудиторії і залишається єдиним регіоном України, де проводяться Дельфійські ігри для учасників віком від 6 до 17 років»,- зазначила Тамара Самоварова. 

Захід продовжився музичним привітанням студентів Харківського музичного училища та Харківського училища культури, серед яких були переможці Дельфійських ігор попередніх років. Серед виступаючих були і гості з Запорізького музичного училища ім. П.І. Майбороди. «Родзинкою» святкового концерту став виступ оркестру народних інструментів Харківської дитячої музичної школи № 9 ім. В.І. Сокальського.

В цей день у фойє школи працювала виставка художніх робіт студентів Харківського художнього училища.

Змагання розпочалися конкурсними прослуховуваннями учасників. Перші комплекти медалей були розіграні у номінаціях «Виконавці на народних інструментах. Гітара» та «Вокальні ансамблі (естрадний вокал)». Попереду у юних митців - ще 4 напружених конкурсних дні.

Імена перших переможців V Дельфійських ігор Слобожанщини «Надія. Молодість. Талант» можна побачити тут