Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Протримається Харків - протримається Україна. Від вас зараз все залежить. Михайло Саакашвілі

Протримається Харків - протримається Україна. Від вас зараз все залежить. Михайло Саакашвілі

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін 22 квітня зустрівся з радником Президента України, головою Дорадчої міжнародної ради реформ Михайлом Саакашвілі, який з візитом відвідав Харківську область. На зустрічі Ігор Райнін зазначив, що в Харківському регіоні, як прикордонній області, ситуація непроста, але контрольована. Напередодні травневих свят правоохоронні органи знаходяться у підвищеній готовності, в області введено додаткові заходи безпеки, і всі можливі провокації будуть попереджені. Голова ХОДА також нагадав, що зараз уздовж кордону з РФ і в Луганській області силами харківських підприємств будують взводно-опорні пункти.  Михайло Саакашвілі сказав, що в подібній ситуації була і Грузія, і зараз українцям важливо не піддаватися на провокації і зберегти свою державу. «Якщо зберегти в Харкові спокійну ситуацію, то Україна поверне все втрачене. Протримається Харків - протримається Україна. Від вас зараз все залежить», - сказав радник Президента.

Михайло Саакашвілі вважає, що в Україні є величезний інженерний та інтелектуальний потенціал, в тому числі і в Харківському регіоні. «Ми в Грузії з нуля створили військову промисловість буквально за рік, ви можете зробити це за пару місяців. Причому стати в цій сфері одними з перших у світі», - зазначив Саакашвілі.

Ігор Райнін, в свою чергу, додав, що, незважаючи на те, що Харківщина - прифронтовій регіон, індекс промислової продукції в області вищий, ніж в середньому по країні. «У цьому сезоні ми розширили площі посіву зернових на 25%, оптимізувавши посівну структуру полів. Тому Харків буде з продуктами, Харків буде з хлібом», - підкреслив керівник області.

«Ми будемо рухатися вперед. Після травневих свят ми презентуємо регіональні програми розвитку. Реформи будуть проводитися, незважаючи на складну ситуацію», - додав Ігор Райнін.

Також голова ХОДА окреслив ряд проблем, які заважають розвитку промисловості регіону. Зараз над вирішенням цих проблем обласна влада працює впритул, і ситуація найближчим часом пожвавиться.