Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ігор Райнін запросив членів Кабміну подивитися, як організовано оборону Харківської області

Ігор Райнін запросив членів Кабміну подивитися, як організовано оборону Харківської області

Про заходи, що вживаються для підвищення рівня безпеки в регіоні, голова Харківської облдержадміністрації розповів у ході селекторної наради Державної комісії з надзвичайних ситуацій. За його інформацією, на даний момент фахівці в регіоні закінчують розробку проекту «Безпечна область». За два місяці тільки кількість камер спостереження в Харкові зросла в 4,5 рази. Зараз на вулицях обласного центру працює близько 700 камер. «Розширюється мережа рухливих патрулів, залучення представників громадськості до спільної роботи з фізичної охорони громадського порядку та громадської безпеки. Біля найбільш важливих об'єктів використовується бронетехніка. Всього в патрулюванні бере участь 2033 співробітника міліції», - уточнив Ігор Райнін. 

В області визначили 115 об'єктів, безпека яких вимагає особливої уваги. Мова йде про важливі державні будови, об'єкти транспортної та енергетичної інфраструктури, зв'язку та комунікації. Посилюється контроль і за тим, що відбувається на дорогах області.

«Особлива увага приділятиметься автомашинам приватних підприємств у системі таксі», - підкреслив голова ХОДА.

В ході селектора Ігор Райнін відзвітував про будівництво фортифікаційних споруд на території Луганської області, де харків'яни зводять 31 взводний опорний пункт. Він також розповів про те, що до 1 травня на розвилці автотраси Бєлгород-Харків-Київ-Ростов добудують комплексну оборонну споруду «Форт Сонячний», і запросив представників Кабінету Міністрів України відвідати цей об'єкт.