Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Реформування сектору цивільної безпеки в Україні неможливо без щоденного нагляду з боку громадськості. В'ячеслав Аббакумов

Реформування сектору цивільної безпеки в Україні неможливо без щоденного нагляду з боку громадськості. В'ячеслав Аббакумов

Сьогодні, 20 квітня, заступник голови – керівник апарату обласної державної адміністрації В’ячеслав Аббакумов провів зустріч з заступником голови Консультаційної місії ЄС щодо сприяння у реформуванні сектору цивільної безпеки в Україні (КМЄС) паном Югом Фанту. У зустрічі також взяли участь члени КМЄС, радник голови ХОДА Сергій Стороженко, представники СБУ, МВС та ГУ ДСНС в Харківській області. Під час зустрічі представники Консультативної місії ЄС розповіли про її завдання і поточну діяльність. Також були обговорені питання щодо суспільно-політичної ситуації у регіоні, визначено потенційні напрями майбутньої співпраці у напрямку цивільної безпеки в Харківській області.

За словами пана Юга Фанту, основна мета місії - консультативна допомога центральним органам у проведенні в Україні реформ органів юстиції, судочинства, прокуратури, МВС, СБУ, пенітенціарної служби, здійснення міжвідомчої координації, узгодження питань, пов'язаних із забезпеченням безпеки суспільства та захистом прав його громадян. Щоб врахувати у своїх рекомендаціях специфіку всіх регіонів країни, члени Консультативно місії ЄС вже побували в Одесі, Львові, Дніпропетровську, Києві.

Як зазначив В'ячеслав Аббакумов, незважаючи на те, що Харківська область знаходиться в зоні АТО, реформи правоохоронної, судової системи, прокуратури повинні проводитися одночасно по всій території країни, незважаючи - і навіть всупереч - військовим діям.

«Ніякі посилання на те, що в 150 км звідси йдуть військові дії, не можуть бути виправданням невиконання нами намічених керівництвом країни завдань з реформування суспільства і державних структур. Але повинна бути обрана одна першочергова мета. На мій погляд - це судова реформа. Не можна спочатку реформувати прокуратуру і міліцію, а потім суд, оскільки всі рішення, особливо стосовно покарання, визначає суд. Та реформа силових структур також неможлива без зворотного зв'язку, без щоденного нагляду з боку громадськості - правозахисних організацій, активістів», - сказав заступник голови ХОДА.