Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Більше половини машинобудівних підприємств області наростили обсяги виробництва

Більше половини машинобудівних підприємств області наростили обсяги виробництва

20 квітня на зустрічі голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Райніна з керівниками промислових підприємств і громадських організацій Харківщини сторони обговорили проблемні для галузі питання. Ігор Райнін заявив, що всі висловлені директорами пропозиції він буде лобіювати на рівні керівництва країни. Як повідомив заступник керівника області Марк Беккер, в складній економічній ситуації, незважаючи на зменшення купівельної спроможності і зростання витрат на виробництво, промислова галузь Харківської області спрацювала на реалізацію, а не на склад. «За підсумками 2014 року реалізовано промислової продукції на загальну суму 72,4 млрд. грн., що на 9,5 млрд. перевищує результат попереднього року. Позитивна динаміка цього показника зберігається і цього року. Так, за січень-лютий 2015 року вже реалізовано промислової продукції на суму 12,5 млрд. грн., що на 2,6 млрд. перевищує результат попереднього року», - підкреслив Марк Беккер. 

Виконуючи важливі державні замовлення, підприємства оборонно-промислового комплексу Харківщини додали істотний внесок до результатів роботи області та забезпечили зростання обсягів виробництва: ДП «Завод ім. В.А. Малишева» - на 11 млн. грн. (144,5%), ДП «Харківський завод спеціальних машин» - на 10 млн. грн. (128,84%), ДП «Харківський механічний завод» - на 656 тис. (662,9%).

Разом з тим, за словами заступника керівника області, індекс промислової продукції продовжує повільно падати. За підсумками 2014 року - на 5,2%, за два місяці цього року - на 18,1%. Втрати збиткових підприємств тільки машинобудівної галузі виросли більш ніж в 2 рази.