Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківський художник продемонструє результати своїх подорожей

Харківський художник продемонструє результати своїх подорожей

23 квітня у Харківському художньому музеї відкривається виставка Артема Толстухіна «Роза вітрів». Виставка презентує результати мандрівок художника Чорногорією, Кримом, Італією, Францією за останні два роки. Назва персональної виставки - «Роза вітрів» - не тільки окреслює чотири художні серії мандрівок Артема, але й несе у собі властивості стихії вітру: його рунівну силу, плин у часі, напрями. «Артему Толстухіну, який працює переважно у жанрі пейзажного живопису, притаманний захоплений погляд на оточуючий світ. Натхнення для написання своїх картин художник находить, у тому числі, й під час подорожей. Живописець часто малює міста: стародавні і нові, великі будівлі та архаїчні хатинки. У творах Артема немає драматизму, колізій, зіткнень - тільки добро, що подекуди межує із тихою печаллю», - повідомляють організатори.  

Спираючись на традиції та досягнення реалістичної школи, Артем Толстухін разом з художниками-однодумцями організував творче об’єднання «Деграж» - декоративно-графічного живопису, тобто синтезу графіки, живопису та декоративних елементів.

Початок заходу - о 16:00.

Довідка. Артем Толстухін народився 1981 року у м. Саки. Закінчив Сімферопольське художнє училище ім. Самокиша (2005) і ХДАДМ за спеціальністю «Реставрація станкового та монументального живопису» (2011). Член Харківського відділення НСХУ (2012). Учасник міжнародних, всеукраїнських, обласних виставок і пленерів.