Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Чистоту в області наводять близько 450 тис. людей

Чистоту в області наводять близько 450 тис. людей

Такі дані навів у ході селекторної наради «Про проведення щорічної Всеукраїнської акції з благоустрою «За чисте довкілля» заступник директора Департаменту екології та природних ресурсів ХОДА Ігор Капусник. «Заплановано очистити близько 25 млн. кв. м прибудинкових територій (на 4% більше, ніж торік), привести до належного стану понад 19 млн. кв. м парків і скверів (на 2% більше, ніж торік), вивезти на полігони та сміттєзвалища на 46% більше сміття, ніж в 2014 році. Також планується привести до належного санітарно-екологічного стану 2023 цвинтаря (103% до минулого року), 913 братських могил, 179 меморіальних комплексів та 252 місця поховання», - навів статистику Ігор Капусник. 

За даними заступника директора Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури Раїси Мікоткіної, до робіт з благоустрою в області залучено 1500 комунальників та 180 одиниць техніки.

Наводити порядок на території області після зими почали 21 березня. На 14 квітня, за інформацією Раїси Мікоткіної, запланований обсяг робіт в області виконали на 61,7%.

Найкращий, за даними Департаменту екології та природних ресурсів ХОДА, санітарний стан - у Балаклійському, Великобурлуцькому, Зміївському, Куп'янському та Чугуївському районах.

У деяких районах області недостатніми темпами йде ліквідація стихійних звалищ.

«Проаналізувавши дані, робоча група обладміністрації вважає, що на сьогодні в найгіршому санітарно-екологічному стані знаходяться Дергачівський, Первомайський, Харківський райони та місто Люботин», - повідомив Капусник.

Представники перерахованих районів повідомили, що роблять, щоб поліпшити ситуацію. Так, голова Дергачівської райдержадміністрації Олександр Політуха, який знаходиться на своїй посаді близько місяця, підкреслив, що має намір вирішувати проблему комплексно.

«Ми попросили зробити з космосу знімки звалищ, щоб розуміти масштаб лиха. Виявилося, що їх в районі - 338, все - площею більше 100 кв. м. Одними суботниками ми не наведемо порядок. Ми будемо виносити це питання на найближчу сесію обласної ради, запрошуємо експертів до напрацювання заходів, які необхідно провести. До травневих свят наведемо зовнішній порядок, потім почнемо системну роботу», - відзвітував Політуха.

Керівництво решти відстаючих районів також обіцяло навести порядок на ввірених територіях до травневих свят. Саме таке завдання - завершити збирання до «травневих» - отримали всі представники РДА та мерій міст обласного підпорядкування від головуючого на нараді директора Департаменту екології та природних ресурсів ХОДА Андрія Тимчука.