Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В перший день чемпіонату України з плавання харків’яни завоювали три «золота» та два «срібла»

В перший день чемпіонату України з плавання харків’яни завоювали три «золота» та два «срібла»

16 квітня в харківському басейні «Акварена» розпочалися головні національні змагання року в плаванні - чемпіонат України та чемпіонат України з плавання серед молоді. У чемпіонатах приймають участь понад 500 найсильніших плавців з 20 областей України та Київа. Серед них - найкраща плавчиня України 2014 року, рекордсменка та чемпіонка Європи киянка Дарина Зевіна, а також переможниця ІІ літніх юнацьких Олімпійських ігор харків’янка Анастасія Малявіна та бронзовий призер чемпіонату світу на короткій воді та чемпіонату Європи Андрій Говоров з Дніпропетровська. На урочистій церемонії відкриття спортсменів, тренерів, суддів та вболівальників зі стартом змагань від лиця Харківської облдержадміністрації привітав директор Департаменту у справах молоді та спорту Віталій Кириленко.

В свою чергу, спортсмени Харківщини не підвели сподівань, та вже в перший день змагань завоювали два «золота» та два «срібла» чемпіонату України, а також золоту медаль чемпіонату серед молоді.

Чемпіонкою країни на дистанції 800 м вільним стилем стала Валерія Тимченко. Харків’янка фінішувала з результатом 8:59.49. Найближчу суперницю Анну Синицю з Києва Валерія випередила на 10.75 секунди.

Ще одне «золото» першого дня принесли чоловіки. Ілля Тесленко, Максим Крипак, Кирило Швець, Максим Коваленко з результатом 7:35.23 були першими на фініші естафети 4х200 м вільним стилем.

Неодноразова рекордсменка України харків’янка Дар'я Степанюк показала другий результат - 0:56.7 на дистанції 100 м вільним стилем. Від чемпіонки Ірині Пікінер з Дніпропетровської області вона відстала на 0.84 секунди.

На дистанції 100 м на спині «срібло» з результатом 1:02.09 завоювала Марина Колесникова. Першою була киянка Дарина Зевіна (1:01.77). Варто зазначити, що паралельно йде залік по молоді, та Марина Колесникова на цій дистанції виявилася переможницею і стала чемпіонкою країни.

Даний чемпіонати є відбірковими до трьох міжнародних змагань - чемпіонату світу з водних видів спорту, І Європейських ігор та чемпіонату світу серед юніорів.

Остаточно ім’я всіх чемпіонів України 2015 року будуть відомі в неділю, в останній день змагань, інформує Департамент у справах молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації.