Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Працівники сфери цивільного захисту вирішують серйозні завдання, зумовлені викликами сьогодення. Юлія Світлична

Працівники сфери цивільного захисту вирішують серйозні завдання, зумовлені викликами сьогодення. Юлія Світлична

16-17 квітня в Національному університеті цивільного захисту України проходить Всеукраїнська науково-практична конференція «Державне управління науково-освітнього забезпечення підготовки конкурентоспроможних фахівців у сфері цивільного захисту». На відкритті заходу були присутні заступник голови ХОДА Юлія Світлична, ректор Національного університету цивільного захисту України Володимир Садковий, майже 200 фахівців з усіх регіонів України. З вітальним словом через відеозвернення до учасників конференції звернувся заступник голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін. 

Юлія Світлична привітала учасників конференції від імені голови обласної державної адміністрації Ігоря Райніна та підкреслила високий рівень професіоналізму фахівців сфери цивільного захисту Харківщини, патріотичне налаштування, відданість державі та висловила їм вдячність за їх неоціненний вклад у становлення мирної України.

«Перед працівниками сфери цивільного захисту стоять серйозні завдання, зумовлені змінами сьогодення. Регіональна влада готова надавати максимальну підтримку Харківському вузівському комплексу, щоб вже на початковому етапі надати нашим спільним ініціативам потужного імпульсу», - зазначила Юлія Світлична.

Довідка. У ході роботи конференції передбачено обговорення та узагальнення результатів наукових досліджень з питань державного управління підготовки фахівців у сфері цивільного захисту, що пов’язано з появою нових напрямів діяльності підрозділів ДСНС України, а також мінімізацією наслідків надзвичайних ситуацій, удосконалення державних механізмів попередження надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру.

17 квітня о 12:40 робота заходу триватиме у секціях за напрямами: «Механізми формування та реалізації державної політики у сфері реформування вищої освіти», «Державні механізми забезпечення якості вищої професійної освіти», «Механізми державного управління в соціально-економічній сфері», «Державні механізми забезпечення пожежної та техногенної безпеки», «Правові й економічні аспекти державного управління у сфері підготовки фахівців цивільного захисту» та іншими.