Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківські синхроністки перемогли на міжнародному турнірі в Ріо-де-Жанейро

Харківські синхроністки перемогли на міжнародному турнірі в Ріо-де-Жанейро

В Ріо-де-Жанейро, Бразилія, в аква-центрі «Maria Lenk», який влітку 2016 року буде приймати змагання з плавання Олімпійських ігор, відбувся міжнародний турнір з синхронного плавання «Brazil Synchro Оpen», на якому збірна України, яка складається з харківських спортсменок, виграла вісім медалей. Участь в змаганнях прийняли найсильніші збірні зі всього світу, у тому числі Іспанія, Китай, Канада та господарки змагань - спортсменки Бразилії. За підсумками турніру на рахунку української збірної було шість золотих та дві срібні медалі. Про це повідомили в Департаменті у справах молоді та спорту облдержадміністрації. Найбільшу кількість медалей завоювала Анна Волошина, яка виступила у всіх видах програми. У соло Анна стала першою в технічній програмі, випередивши суперниць з Канади та Аргентини, а в довільній, набравши 89.9333 бала, стала другою. Першим місцем харків'янка поступилася своїй суперниці з Іспанії Оні Карбонель, на рахунку якої було 92.100 бала. 

У змаганнях дуетів Анна Волошина і Лоліта Ананасова з результатом 90.9667 бала перемогли в довільній програмі, а в технічній програмі з 88.235 балами стали другими. В цьому виді програми українок змогли обійти суперниці з Іспанії, на рахунку яких було 88.489 бала.

Блискуче харків'янки виступили і в групових вправах. Анна Волошина, Лоліта Ананасова, Дар'я Юшко, Ксенія Сидоренко, Олена Гречихіна, Катерина Садурська, Ольга Золотарьова, Анастасія Савчук, Олександра Сабада та Катерина Резнік перемогли в технічній програмі та у змаганнях комбінованих груп, випередивши своїх суперниць з Іспанії та Бразилії.

Крім того, харків'яни перемогли і в новому виді програми - в змішаних дуетах. Антон Тимофєєв в парі з Олександрою Сабадою, а потім з Катериною Резнік виграв технічну та довільну програму.

В командному заліку перемога також дісталася Україні. Друге і третє місце між собою розділили спортсменки з Іспанії та Канади.