Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На оздоровлення дітей Харківська область виділить більше коштів, ніж минулого року

На оздоровлення дітей Харківська область виділить більше коштів, ніж минулого року

Під час засідання обласного штабу з питань організації оздоровлення та відпочинку дітей заступник голови ХОДА Марк Беккер нагадав, що в цьому році припинено фінансування дитячого відпочинку за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності. «На обласному рівні це питання розглядається ще з початку року, і з обласного бюджету вже виділено на 46% більше коштів, а саме 10 млн. 200 тис. грн., на придбання путівок для дітей, що потребують соціальної підтримки та уваги. І це ще не все, плануємо цю роботу продовжити», - повідомив Марк Беккер. При цьому збільшено кількість бюджетних коштів, які планують використати на оздоровлення та відпочинок дітей. Так, порівняно із 2014 роком на 30% збільшено суму коштів обласного бюджету, на 13,4% - суму коштів бюджетів районів та міст обласного значення. Всього на дитячий відпочинок у 2015 році планується витратити майже 154 млн. грн. 

Директор Департаменту у справах молоді та спорту облдержадміністрації Віталій Кириленко повідомив, що сьогодні вони продовжують шукати можливі шляхи фінансування відпочинку, щоб компенсувати відсутність коштів Фонду соціального страхування, коштів Мінсоцполітики на оздоровлення дітей, потерпілих від наслідків Чорнобильської катастрофи, а також коштів Мінагрополітики для оздоровлення дітей працівників агропромислового комплексу та соціальної сфери села.

Віталій Кириленко зазначив, що згідно з даними попереднього моніторингу середня вартість путівки до дитячого табору відпочинку в області влітку складе 3473 грн. або 165,4 грн. за добу. «Таким чином, порівняно із 2014 роком відбувається здороження путівки на 18,7%. Для часткового вирішення ситуації 12 дитячих закладів оздоровлення та відпочинку звільнили від сплати земельного податку, 3 заклади звільнено від податку на нерухоме майно, один заклад - від податку на прибуток та в одному таборі послуги з благоустрою території надаються за рахунок коштів місцевого бюджету», - сказав директор департаменту.