Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині влітку планують оздоровити майже 200 тисяч дітей

На Харківщині влітку планують оздоровити майже 200 тисяч дітей

Про це під час засідання обласного штабу з питань організації оздоровлення та відпочинку дітей під головуванням заступника керівника ХОДА Марка Беккера повідомив директор Департаменту у справах молоді та спорту облдержадміністрації Віталій Кириленко. За його словами, з числа соціально незахищених категорій планують оздоровити 122 тис. дітей, що становить 86,2% від їх загальної кількості. «У 2015 році спостерігається розширення кола дітей соціально незахищених категорій, а саме: діти із сімей внутрішньо переміщених осіб, діти учасників АТО. Згідно з попередніми плановими показниками, на території області проживає 1798 дітей таких категорій, з яких оздоровленням та відпочинком планується охопити 1670 дітей (92,9%)», - запевнив Віталій Кириленко. 

«Звертаю увагу керівників районних адміністрацій, що для багатьох батьків перебування дітей у пришкільних таборах є вирішенням проблеми зайнятості їх на певний час у літній період. Така організація відпочинку школярів надає можливості батькам не тільки спланувати літній відпочинок та оздоровлення своїх дітей, а й попереджає масове перебування дітей на вулиці без нагляду дорослих» - підкреслив Марк Беккер.

Віталій Кириленко зазначив, що влітку 2015 року на території області планується робота 703 закладів оздоровлення та відпочинку, в тому числі 28 дитячих таборів. «Нажаль, табір «Ялинка» Валківської райдержадміністрації працювати в цьому році не буде, але планується відновити роботу табору «Чайка» Харківського державного вищого училища фізичної культури № 1 Вовчанського району», - сказав директор департаменту.

Також в регіоні відкриються 658 таборів з денним перебуванням, 15 таборів праці та відпочинку та 2 наметових містечка.