Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На виплату заборгованості по зарплаті співробітникам авіазаводу направили близько 4 млн. гривень. Марк Беккер

На виплату заборгованості по зарплаті співробітникам авіазаводу направили близько 4 млн. гривень. Марк Беккер

Працівникам Харківського державного авіаційного виробничого підприємства виплатили 50% зарплати за серпень 2014 року. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Марк Беккер. За його словами, погасити на ХАЗі частину заборгованості перед співробітниками вдалося за рахунок виплати заводу ПДВ - 9,8 млн. грн. З цих коштів на виплату зарплат направили близько 4 млн. грн. Решта грошей пішли на виконання інших зобов'язань.

«Зараз авіазавод чекає надходжень коштів за контрактом з казахською стороною, які повинні зайти в цьому місяці. Тоді зарплата за серпень буде погашена на 100%. На сьогоднішній день заборгованість по заробітній платі на підприємстві - близько 44 млн. грн. Керівництво авіазаводу має шукати, кому продати свою продукцію, і погашати заборгованість по зарплаті. Це однозначно», - зазначив заступник голови ХОДА.

Вдалося трохи скоротити борг по заробітній платі й на заводі ім. Малишева. Марк Беккер підкреслив, що протягом минулого місяця співробітникам підприємства вдалося виплатити 9,1 млн. грн.

Всього за останній період борг по зарплатах в сфері промисловості скоротився на 14,3 млн. грн.