Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ігор Райнін взяв участь у Великодній літургії в храмі Св. Іоанна Богослова УПЦ Київського Патріархату

Ігор Райнін взяв участь у Великодній літургії в храмі Св. Іоанна Богослова УПЦ Київського Патріархату

У Світлу Великодню ніч з 11 на 12 квітня в храмах Харкова та області пройшли святкові богослужіння. Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін взяв участь у Великодній літургії, яка пройшла в храмі Св. Іоанна Богослова Української православної церкви Київського Патріархату. Пасхальна служба традиційно розпочалася з читання книги Діянь святих апостолів. Далі була здійснена Пасхальна полуношниця, під час якої Плащаницю Спасителя занесли у вівтар і поклали на престолі храму. Рівно опівночі навколо храму почався Хресний хід, після якого - Великодня заутреня і Божественна літургія свт. Іоанна Златоуста. По закінченні літургії парафіяни змогли освятити паски.

«Свято дійсно світле. Це свято, яке всіх об'єднує. І сьогодні для України це дуже важливо. Хочу сказати, що наша команда завжди буде разом з людьми. І ми будемо робити все для того, щоб в Харківській області були мир, спокій і стабільність. Я хочу побажати в цей день всім, кожній родині, миру, любові і добра», - зазначив Ігор Райнін.

Святкову Великодню Літургію в храмі Св. Іоанна Богослова також відвідали заступники голови Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична, Євгеній Шахненко, Марк Беккер, т.в.п. заступників голови ХОДА В'ячеслав Аббакумов і Вадим Глушко, радник голови ХОДА Сергій Стороженко, начальник Управління СБУ в Харківській області Олександр Пивовар, прокурор Харківської області Юрій Данильченко, начальник ГУ МВС України в Харківській області Анатолій Дмитрієв, директори департаментів облдержадміністрації, представники громадських організацій, парафіяни.

Довідка. Світле Христове Воскресіння - так називається святкування Великодня у християн. Святкування Воскресіння Ісуса Христа має в християнстві особливий сенс перемоги і торжества над смертю. Смерть уже не є кінцем усього, а стає дверима в Царство Боже. Тому в дні святкування Великодня, а свято триває цілий тиждень («Світла седмиця»), в храмах відбуваються урочисті Пасхальні богослужіння, що прославляють перемогу Христа над смертю.

Великоднє Богослужіння починається у Велику Суботу о 23 годині, а опівночі відбувається хресний хід, який переходить у Пасхальну утреню і літургію. Віруючі приносять з собою випічку і фарбовані яйця для освячення. Люди, зустрічаючись, кажуть: «Христос Воскрес» - «Воістину Воскрес» і триразово цілуються.

Життєстверджуючий і позитивний настрій Пасхи несуть невід'ємні атрибути свята - нарядні паски і фарбовані яйця, що прикрашають великодній стіл.