Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Під час проведення ЗНО-2015 питанню безпеки школярів буде приділятися підвищена увага

Під час проведення ЗНО-2015 питанню безпеки школярів буде приділятися підвищена увага

Сьогодні, 10 квітня, на селекторній нараді в обласній державній адміністрації розглядалося питання організації проведення в Харківській області зовнішнього незалежного оцінювання–2015. У нараді під головуванням заступника голови ХОДА Юлії Світличної взяли участь директор Департаменту науки і освіти ХОДА Анатолій Бабічев, директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Олександр Сидоренко, керівники структурних підрозділів ХОДА, представники територіальних органів міністерств и відомств, ректори вузів, глави і заступники РДА, начальники районних управлінь освіти та ін.

Як наголосила Юлія Світлична, головне завдання цього року з організації ЗНО - це забезпечення безпеки абітурієнтів.

«Ви всі займалися організацією цього процесу в попередні роки, але є специфічні особливості. Цього року у зовнішньому незалежному оцінюванні братиме участь більше 18 тисяч школярів, працюватиме 71 пункт тестування у п'яти містах області - Харкові, Куп'янську, Лозовій, Балаклеї, Краснограді. Велика кількість дітей будуть доставлятися автобусами. Я попрошу всі служби, які беруть участь в організації цього процесу, бути дуже уважними», - сказала Юлія Світлична.

Керівникам ГУ МВС і ДСНС у Харківській області доручено провести ретельне обстеження всіх пунктів тестування та забезпечити їх охорону, вжити заходів щодо попередження випадків виникнення надзвичайних ситуацій напередодні і в дні проведення зовнішнього незалежного оцінювання, по кожному об'єкту розробити план евакуації у разі виникнення надзвичайної ситуації.

Департаменту охорони здоров'я ХОДА - закріпити медичних працівників, забезпечивши пункти тестування необхідними медикаментами. Начальникам місцевих органів управління освітою - забезпечити стовідсоткову та своєчасну явку педагогічних працівників.

Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА - вирішити питання роботи транспорту у дні проведення тестування, збільшивши, за можливістю, кількість транспортних засобів на маршрутах у містах області, де розміщені пункти тестування, в тому числі, на маршрутах від автовокзалів та залізничних вокзалів до пунктів тестування.