Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В урочистостях, присвячених 8 і 9 травня, візьмуть участь герої АТО

В урочистостях, присвячених 8 і 9 травня, візьмуть участь герої АТО

Сьогодні, 9 квітня, під головуванням радника голови ХОДА з питань взаємодії з правоохоронними органами Сергія Стороженка відбулася нарада з підготовки до святкування 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі, Дню пам’яті та примирення і Дню Перемоги, які відзначаються 8 та 9 травня. У нараді взяли участь т.в.п. заступників голови ХОДА В’ячеслав Аббакумов та Вадим Глушко, директори департаментів ХОДА, керівники ветеранських організацій, волонтери. Відповідно до Указу Президента України «Про заходи з відзначення у 2015 році 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі та 70-ї річниці завершення Другої світової війни» до попереднього обласного плану заходів було внесено ряд доповнень.

8 травня - в День пам’яті та примирення - пропонується провести на Меморіалі Слави урочисто-траурну панахиду за всіма загиблими воїнами, покладання квітів, вінків. До участі в цьому заході будуть запрошені не тільки ветерани, а й учасники АТО, волонтери та молодь, повідомив директор Департаменту масових комунікацій ХОДА Михайло Черняк.

«9 травня святкові заходи відбудуться на Меморіалі «Висота Маршала Конєва». Заплановано проведення урочисто-святкової церемонії вшанування участників Великої Вітчизняної війни, покладання квітів до стели, святковий концерт і польова каша. Всі інші заходи в обласному плані святкування Дня Перемоги залишаться без змін. Так, 7 травня відбудеться урочистий прийом головою обласної державної адміністрації ветеранських організацій, а також святковий концерт», - розповів директор департаменту.

У ході наради в план заходів був внесений ряд доповнень: відвідування учасників Великої Вітчизняної війни у госпіталі інвалідів та ветеранів війни; організація на «Висоті Маршала Конєва» експозиції фотографій Сергія Лойко «Пекельний аеропорт» та ін.

У ході наради Сергій Стороженко дав низку доручень, серед яких: забезпечити ветеранів транспортом для участі у всіх заходах; надати допомогу у підготовці до свята Меморіальному комплексу «Висота Маршала Конєва»; забезпечити своєчасні грошові виплати ветеранам, передбачені у держбюджеті, до 5 травня; розміщення плану заходів зі святкування 8 та 9 травня в ЗМІ та на сайті облдержадміністрації.