Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область розвивається стабільно і так само приваблива для інвесторів, як і раніше. Юлія Світлична

Харківська область розвивається стабільно і так само приваблива для інвесторів, як і раніше. Юлія Світлична

8 квітня в Харкові відбувся Українсько-польський форум ділового співробітництва. Як зазначила на відкритті форуму заступник голови Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична, захід допоможе активізувати взаємовигідне співробітництво між бізнес-колами Харківської області та Республіки Польща. «Незважаючи на те, що українсько-польські взаємини устоялися, у нас, безумовно, є ще досить великий потенціал для співпраці. Ми, як область, що представляє великий спектр конкурентоспроможних напрямків, готові працювати з усіма представниками країн Європи. Сьогоднішній захід дозволить нам обмінятися досвідом, визначити напрямки і встановити бізнес-зв'язки, а також заспокоїти наших партнерів, показавши, що Харківщина розвивається і, як і раніше, готова до інвестицій. Ми представимо наші проекти, які у нас є в достатній кількості», - підкреслила Юлія Світлична. 

На форумі харківські та польські бізнесмени обговорили перспективні напрямки роботи у сфері енергозбереження, енергоефективності, аграрного сектору та IТ-індустрії. Також на заході представили програми підтримки малого та середнього бізнесу в Україні та Стратегію розвитку Харківської області на період до 2020 року.

Крім того, Юлія Світлична зазначила, що зараз вся робота керівництва області спрямована на те, щоб залучити нових інвесторів. «Такі зустрічі, спілкування з торговельно-економічними місіями та посольствами різних країн дозволяють нам залучати бізнесменів, показувати, що на території регіону спокійно, область розвивається стабільно і так само приваблива для іноземних інвесторів, як і раніше», - додала заступник керівника області.

Генеральний консул Республіки Польща в Харкові Станіслав Лукасік закликав польських бізнесменів приділити велику увагу співпраці з Харківщиною і підтримувати бізнес-відносини зі Сходом України. «Сьогодні є всі передумови, які потрібні для розвитку активного польсько-українського бізнесу. Звичайно, польські бізнесмени з побоюванням дивляться на ситуацію в Україні, але в бізнесі без ризику немає успіху. Бізнес повинен бути далекоглядним і дивитися не тільки на те, що відбувається зараз, а й бачити перспективи», - зазначив Генеральний консул.

Юлія Світлична пообіцяла, що подібні форуми візьмуть за практику, і такі зустрічі будуть проводити частіше для того, щоб ділитися досвідом і розширювати економічні зв'язки.

У роботі форуму взяли участь власники компаній, керівники підприємств, які зацікавлені в розширенні ділового співробітництва, представники бізнес-асоціацій Харківського регіону та Республіки Польща, представники органів влади та дипломатичного корпусу.