Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Валерій Атращенков – бронзовий призер етапу Кубку Європи з бадмінтону

Валерій Атращенков – бронзовий призер етапу Кубку Європи з бадмінтону

Харківські бадмінтоністи досягли чергового успіху на міжнародній арені, виборовши «бронзу» в одиночній чоловічій категорії на етапі Кубка Європи рівня International Challenge, який з 2 по 5 квітня пройшов у фінському місті Вантаа. Про це повідомляють в Департаменті у справах молоді та спорту ХОДА. В Фінляндії Україну представляли три ведучих спортсмена – харків’яни Дмитро Завадський, Артем Почтарьов та Валерій Атращенков. Саме Валерію і вдалося увійти в трійку призерів в чоловічій одиночній категорії. На шляху до медалі харківський бадмінтоніст здобув перемогу 2:0 за сетами над іспанцем Пабло Абіаном, потім в 1/8 фіналу переграв шведа Якоба Нільсона також 2:0 за сетами. А ось суперник по чвертьфіналу Індра Багус Аде Чандра з Італії через травму був змушений припинити боротьбу в третьому сеті. 

У півфіналі суперником Валерія став росіянин Володимир Мальков. Нажаль, пройти його харків’янину не вдалося. Програвши з рахунком 2:1 (21:12, 13:21, 7:21), Валерій Атращенков посів третє місце, а його суперник Володимир Мальков став переможцем змагань, вигравши і фінальний матч у спортсмена з Фінляндії.

«Бронза» Атращенкова була єдиною медаллю, яку спромоглися завоювати українці на цих змаганнях. У другому колі чоловічої одиночної категорії зачохлити ракетку був змушений Артем Почтарьов, програвши майбутньому переможцю з рахунком 2:0 за сетами.

Дмитро Завадський завершив свій виступ вже після першого матчу, поступившись супернику з Данії Стефену Расмуссену 2:0.

Варто зазначити, що бадмінтоністи Харківської області вже вдруге поспіль виборюють медаль на етапі Кубка Європи. Тиждень тому на аналогічних змаганнях у Франції переможцем став Дмитро Завадський.