Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харків'яни влаштували проводи для бійців 92-ї бригади, які відправляються в зону АТО

Харків'яни влаштували проводи для бійців 92-ї бригади, які відправляються в зону АТО

На заході, що проходив 4 квітня на площі Свободи, були присутні т.в.п. заступника голови Харківської облдержадміністрації Вадим Глушко, народний депутат Михайло Кобцев, т.в.о. військового комісара Харківської області Юрій Калгушкін, а також представники духовенства, волонтери та мешканці нашого міста. Близько 70 захисників Батьківщини, які завтра, 5 квітня, відправляться в зону проведення антитерористичної операції, проводжали урочисто. Всі присутні виконали хором гімн України, а потім помолилися.

«Хочу передати вам слова привітання та подяки від очільника області Ігоря Райніна і сказати, що ми вами пишаємося. Ви як справжні чоловіки обрали правильне рішення - захищати нашу Батьківщину. Незважаючи на таку погоду - дощ, сніг - дивіться, скільки людей вас прийшло провести! Упевнений, коли ви будете демобілізуватися, ми в тому ж складі зустрінемо вас з почестями. Хочу побажати, щоб всі повернулися живими і здоровими», - підкреслив Вадим Глушко.

З площі Свободи бійці виїжджали не з порожніми руками. Захисникам в рамках проекту «Аптечка для армії» волонтерської групи Михайла Кобцева роздали індивідуальні аптечки, а також харків'яни подарували прапори України та патріотичні браслети.

«Сьогодні тут перебувають близько 70 бійців військового підрозділу 92-ї механізованої бригади. Це військовослужбовці, які були покликані під час проведення 4-ї часткової мобілізації з усіх регіонів України. Вік бійців - від 19 до 52 років. Військовослужбовці пройшли підготовку на навчальному полігоні і готові до відправки в зону АТО для виконання поставлених завдань. В першу чергу - це проведення ротації тих підрозділів, які були покликані під час 1-ї часткової мобілізації», - зазначив т.в.о. обласного військового комісара Юрій Калгушкін.