Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Службі автодоріг області виділять 165 млн. гривень

Службі автодоріг області виділять 165 млн. гривень

Сьогодні, 3 квітня, в ході засідання колегії ХОДА під керівництвом голови обласної державної адміністрації Ігоря Райніна були підведені підсумки роботи Служби автомобільних доріг в осінньо-зимовий період 2014-2015 рр. За інформацією першого заступника начальника Служби автомобільних доріг у Харківській області Едуарда Власова, для забезпечення безпечного проїзду та ліквідації наслідків несприятливих погодних умов на дорогах державного значення, автобусних маршрутах, аварійно-небезпечних ділянках залучалися всі наявні сили і засоби. У зимовий період було використано 44 тис. м куб. піщано-соляної суміші та 8,4 тис. тонн технічної солі.  

«Обробка протиожеледними матеріалами виконувалася на дорогах державного значення по всій довжині, на дорогах місцевого значення оброблялися тільки небезпечні ділянки. Протягом усього осінньо-зимового періоду філії харківського облавтодору були забезпечені паливно-мастильними матеріалами в повному обсязі. У зимовий період підприємство забезпечило безперервний і безпечний рух транспортних засобів на автодорогах загального користування в Харківській області. У порівнянні з осінньо-зимовим сезоном минулого року, кількість ДТП з постраждалими зменшилася майже вдвічі (44,8%)», - зазначив Едуард Власов.

За його словами, у 2014 році за рахунок субвенції з держбюджету службою було відремонтовано14 об'єктів комунальної власності на загальну суму 7,6 млн. грн., з яких було сплачено лише 3,9 млн. грн. На сьогоднішній день за вже виконані роботи залишається кредиторська заборгованість в сумі 4,4 млн. грн.

У 2015 році «Укравтодор» планує виділити Службі автодоріг у Харківській області 165,1 млн. грн., у тому числі, на погашення кредиторської заборгованості у сумі 30 млн. грн.

«За перший квартал 2015 року на дорогах загального користування Харківської області було виконано робіт з експлуатаційного утримання на суму 35,2 млн. грн. і погашена кредиторська заборгованість за роботи 2014 року в сумі 15,5 млн. грн. З початку року вдалося ліквідувати 18,75 м кв. ямковості (11%). Залишок ямковості становить близько 157 тис. м кв.», - сказав Едуард Власов.

Незважаючи на оптимістичний звіт, голова ХОДА Ігор Райнін піддав критиці роботу Служби автодоріг області.

«Цього хаосу і крадіжок, які вкоренилися в облавтодорі, у всіх підрозділах Служби автомобільних доріг більше не буде. І за це доведеться відповідати. Дороги Харківської області повинні бути у нормальному стані, роботи повинні виконуватися вчасно, і гроші, які держава виділяє, повинні освоюватися», - підкреслив глава області.

Нагадаємо, сьогодні Ігор Райнін повідомив про те, що найближчим часом урядом буде прийнято рішення про передачу структур облавтодору місцевим органам влади.