Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Опалювальний період в Харківській області проходить стабільно, без серйозних аварійних ситуацій та зривів

Опалювальний період в Харківській області проходить стабільно, без серйозних аварійних ситуацій та зривів

Про це повідомив заступник голови Харківської ОДА Євгеній Шахненко під час засідання колегії обласної державної адміністрації. Також він додав, що за підсумками 2014 року підприємствами комунальної теплоенергетики області вдалося заощадити 95,6 млн. м3 газу або 11,3%.«Дані показники були досягнуті завдяки проведеній роботі по заміні обладнання, теплових мереж, впровадженню альтернативних видів палива та здійсненню організаційних заходів. За рахунок субвенції з державного бюджету на заміщення природного газу альтернативними видами палива в обсязі 31,8 млн. грн. вдалося переоснастити 23 котелені у Зміївському, Краснокутському, Куп'янському, Первомайському, Харківському, Чугуївському районах та містах області - Ізюмі, Куп'янську, Чугуєві, Харкові. В цілому, по об’єктах бюджетної сфери вдалося заощадити 37,2% всього обсягу газу», - зауважив Євгеній Шахненко. 

Заступник керівника області звернув увагу голів райдержадміністрацій, міських голів на те, що вже зараз необхідно більш активізувати роботу з реконструкції і будівництва джерел теплопостачання на альтернативному паливі. Керівникам теплопостачальних підприємств Євгеній Шахненко дав доручення провести роботи з модернізації встановленого обладнання.

«На сьогодні потенційним інвесторам переданий на розгляд перелік об'єктів охорони здоров'я, освіти і науки, соціального захисту з метою визначення обсягу робіт по заміщенню газу», - сказав заступник очільника регіону.

Також Євгеній Шахненко додав, що опалювальний період в області буде продовжуватися, доки середньодобова температура повітря протягом трьох діб не стабілізується до +8 градусів та вище.