Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За результатами конкурсного відбору на посаду гендиректора Харківського авіазаводу буде обраний ефективний менеджер. Ігор Райнін

За результатами конкурсного відбору на посаду гендиректора Харківського авіазаводу буде обраний ефективний менеджер. Ігор Райнін

«Харківське державне авіаційне виробниче підприємство (ХДАВП) потребує кардинальних змін та ефективного менеджменту», - про це заявив голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін, коментуючи звільнення генерального директора авіазаводу Анатолія Мялиці. «До кінця травня на Харківському державному авіаційному виробничому підприємстві за ініціативою Президента України Петра Порошенка та за підтримки Кабінету Міністрів працюватиме конкурсна комісія. Експерти займуться відбором кандидатів на посаду керівника стратегічно важливого заводу. Адже підприємству конче потрібен ефективний менеджер. Я вважаю, що найближчим часом такий керівник буде призначений», - підкреслив Ігор Райнін.

Довідка. Міністерство економічного розвитку і торгівлі України призначило в.о. генерального директора Харківського державного авіаційного виробничого підприємства першого заступника гендиректора авіазаводу Ігоря Сунцова. До нього в.о. гендиректора заводу працював Анатолій Мялиця. Кадрові зміни на заводі введені наказом міністерства №46 від 30 березня.

2 березня на сайті Міністерства економічного розвитку і торгівлі був опублікований наказ № 209 «Про оголошення конкурсного відбору керівника Харківського державного авіаційного орденів Жовтневої Революції і Трудового Червоного Прапора виробничого підприємства». Конкурс триватиме до 29 травня 2015 року.

Харківське державне авіаційне виробниче підприємство (ХДАВП) спеціалізується на серійному виробництві літаків Ан-74, Ан-140 і ХАЗ-30.

За підсумками 2014 року обсяг кредиторської заборгованості підприємства досяг критичної позначки - 2981,6 млн. грн., з яких 25,6 млн. грн. – це заборгованість по заробітній платі. За 2 місяці поточного року борг із зарплати зріс на 12,3 млн. грн. і станом на 1 березня склав 37,9 млн. грн. Очікується, що за підсумками першого кварталу 2015 року борг із заробітної плати зросте до 43 млн. грн. Крім того, з 5 грудня 2014 року ХДАВП працювало у скороченому режимі, а з 20 лютого поточного року підприємство знаходиться у вимушеному простої.