Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Зовнішньоторговельний оборот Харківської області з Данією збільшився на 300%. Юлія Світлична

Зовнішньоторговельний оборот Харківської області з Данією збільшився на 300%. Юлія Світлична

Сьогодні, 1 квітня, заступник голови обласної державної адміністрації Юлія Світлична провела зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Королівства Данія в Україні пані Меретою Юль. У зустрічі також взяли участь т.в.п. заступника голови ХОДА В'ячеслав Аббакумов, радник голови обласної державної адміністрації Сергій Стороженко, директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Віктор Коваленко. Під час зустрічі обговорювалися питання стабільності суспільно-політичної і соціально-економічної ситуації в області, можливості залучення інвестицій до Харківської області та перспектив подальшого розвитку відносин з Данією.

Як зазначила Юлія Світлична, незважаючи на ситуацію в Україні, в регіоні зберігається мир і стабільність. Більш того, за 2014 рік зовнішньоторговельний оборот Харківської області з Данією збільшився практично на 300%, в тому числі, і завдяки тісному контакту керівництва області та посольства Данії.

«Харківська область відкрита для співпраці в різних сферах господарської діяльності. У нас достатньо великий потенціал і в сфері виробництва, і переробки, які ще не освоєні до кінця. Також велике поле діяльності для впровадження нових технологій. У нас є фахівці, які готові і вміють займатися розробками. Сьогодні вони дуже потребують кооперації з різними іноземними представництвами та компаніями. Ми в цей складний час розраховуємо на вашу підтримку не тільки номінального, а й практичного характеру», - сказала Юлія Світлична.

Надзвичайний і Повноважний Посол також підтвердила намір Данії і надалі розвивати співпрацю з нашим регіоном.

«На території України працює понад 100 наших підприємств, і навіть 3 компанії - у Харкові. Датські бізнесмени поки ще побоюються, але все більше цікавляться Україною, оцінюють її потенціал і збираються використовувати його в подальшому. І завдання посольства - з'єднати український і датський бізнес, щоб вони могли плідно співпрацювати. Ми сподіваємося, що цьому сприятиме і майбутній візит в Україну Міністра закордонних справ Данії, у ході якого він також відвідає і Харків», - зазначила Посол.