Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На державну підтримку агропромислових товаровиробників цього року виділять 550 млн. грн.

На державну підтримку агропромислових товаровиробників цього року виділять 550 млн. грн.

У 2015 році Мінагрополітики запроваджує дві нові державні програми. Одна - це фінансова підтримка заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів із обсягом фінансування 300 млн.грн., друга - державна підтримка галузі тваринництва в обсязі 250 млн.грн. Про це сьогодні, 31 березня, йшлося на всеукраїнській селекторній нараді з питань оподаткування та державної підтримки аграрного сектору під головуванням першого заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Ярослава Краснопольського.

«Міністерство розробило проект постанови щодо порядку використання коштів зі здешевлення кредитів. Перевага буде надаватися малим та середнім сільгоспвиробникам - юридичним особам, річний дохід яких від реалізації складає до 10 млн. грн, а також суб'єктам господарювання, що вирощують велику рогату худобу. Проте жодна з цих програм не передбачає можливості погашень кредиторської заборгованості, яка на сьогоднішній день складає 400 млн. грн. за всіма програмами Мінагрополітики», — підкреслив перший заступник міністра.

У поточному та 2016 роках в Україні планують ввести в експлуатацію майже 190 збудованих та реконструйованих об’єктів тваринництва. Зокрема, в планах відкрити понад 100 об’єктів у скотарстві загальною потужністю 45 тис. голів корів, 57 ферм із розведення 11,5 тис свиноматок та 440 тис. свиней. Планується також запустити 23 об’єкта у птахівництві, 2 - у сфері вівчарства, продовжити роботу з будування нових та реконструкції діючих комбікормових заводів. Загальна вартість зазначених проектів у цінах станом на 2014 рік становила понад 13 млрд. грн.

У міністерстві сподіваються, що постанова запрацює вже з 1 травня.