Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Чугуїв та Мерефа візьмуть участь у спільному проекті ПРООН та ЄС

Чугуїв та Мерефа візьмуть участь у спільному проекті ПРООН та ЄС

Саме ці два міста, що представляють Харківщину, конкурсна комісія відібрала для участі в муніципальному компоненті спільного проекту Європейського Союзу та Програми розвитку ООН в Україні «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду. Фаза ІІІ». Про це повідомила заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична. «Одним з пріоритетів обласної влади на сьогодні є залучення альтернативних ресурсів для розвитку Харківської області, в тому числі міжнародної технічної допомоги. Зокрема, впровадження муніципального компоненту проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» в містах області буде зосереджено, в першу чергу, на вирішенні питань енергозбереження та енергоефективності, а також підвищення ефективності менеджменту багатоквартирних будинків», – повідомила Юлія Світлична.

За її словами, участь у проекті також допоможе містам запровадити кращі практики та знання щодо принципів мобілізації громад; сприяти впровадженню ефективних моделей надання якісних муніципальних послуг; впровадженню методів раціонального управління та обслуговування багатоквартирних житлових будинків та багато іншого.

За результатами засідання конкурсної комісії проекту «МРГ-ІІІ» було визначено також два резервні міста - Богодухів та Лозова.

Довідка. Муніципальний компонент Проект ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду. Фаза ІІІ» (МРГ-ІІІ), який фінансується Європейським Союзом спільно з Програмою розвитку ООН, до 27 лютого приймав заявки від міст з чисельністю населення від 10 до 150 тис. для участі у проекті на 2015-2017 роки.
Обов’язковою умовою участі в проекті є співфінансування від місцевих громад. Фінансова участь проекту МРГ у спільному фінансуванні становить до 50% кошторисної вартості мікропроекту, але не більше 60 тис. доларів США.