Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харків - це Україна. Ми ні сантиметра своєї території не віддамо. Ігор Райнін

Харків - це Україна. Ми ні сантиметра своєї території не віддамо. Ігор Райнін

Про оборону області та розшук лідерів «Оплоту» силовими структурами голова Харківської облдержадміністрації розповів 30 березня в інтерв'ю «5 каналу» в рамках телемарафону «Україна понад усе». «Бойовики вже спробували один раз захопити Харків, у них нічого не вийшло. Спробують ще раз - в черговий раз поламають зуби. Харків - це Україна, ми ні сантиметра своєї території не віддамо», - так керівник ХОДА відреагував на прохання ведучої прокоментувати чергові погрози, що звучать на адресу Харківської області від лідерів так званих «ЛНР» та «ДНР». Ігор Райнін підкреслив, що за останній рік настрої в регіоні та загальна ситуація радикально змінилися. «Якщо в березні 2014 року ми могли спиратися в системі держуправління на 20 - 25% людей, сьогодні ми не можемо спиратися тільки на 20 - 25%. Картинка перекинулася», - конкретизував голова Харківської обладміністрації. 

Як доказ того, що в Харкові переважають проукраїнські настрої, керівник області навів ситуацію навколо споруди 31 взводного опорного пункту в Луганській області. Зокрема, той факт, що харківські будівельники готові розпочати роботи, не чекаючи на бюджетне фінансування. «Жодна будівельна організація нам не відмовила», - уточнив Ігор Райнін.

Також голова ХОДА в інтерв'ю «5 каналу» розповів про долю залишків організації «Оплот» і її лідера Євгена Жиліна.

«Пан Жилін, за нашими даними, перебуває в Росії, в місті Москві. СБУ спільно з прокуратурою Харківської області порушили кримінальну справу стосовно Жиліна та ще кількох осіб за підозрою у фінансуванні тероризму. Це досить серйозна стаття. Він оголошений у розшук. Як такої організації «Оплот» в Харківській області не існує, залишилися певні фантоми й окремі люди, яких ми зараз обчислюємо і будемо затримувати», - підкреслив керівник Харківської обладміністрації.