Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

СБУ ліквідувала канал фінансування «ЛНР» та «ДНР», організований лідером «Оплоту» Жиліним

СБУ ліквідувала канал фінансування «ЛНР» та «ДНР», організований лідером «Оплоту» Жиліним

Про це повідомив прес-центр СБ України. «Встановлено, що фінансування здійснювалося через дві харківські комерційні структури, що входять до підконтрольного Жиліну конвертаційного центру. Грошові кошти, призначені для фінансування терористів, перераховувалися на адресу юридичних та фізичних осіб, які знаходяться на території Російської Федерації, а готівка нелегально перевозилася через державний кордон України до РФ. У подальшому гроші потрапляли до Ростовської області, а звідти через контрольовану терористами ділянку українсько-російського кордону – ватажкам так званих «ДНР» та «ЛНР», - розповіли в СБУ. 

За інформацією прес-центру Служби безпеки, спільників Євгена Жиліна було затримано під час чергової спроби переміщення грошей через державний кордон України до РФ.

«За вказаним фактом слідчими Управління СБУ в Харківській області розпочато кримінальне провадження за ознаками ч. 2 ст. 258-5 (фінансування тероризму, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України. Усім членам групи повідомлено про підозру у вчиненні вказаного злочину. У зв’язку з переховуванням громадянина Жиліна від органів слідства на території Російської Федерації 30 березня його оголошено у розшук з метою доставлення до суду для обрання запобіжного заходу», - говориться в повідомленні прес-центру СБ України.