Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В ХНЕУ ім. С. Кузнеця відбувся Тиждень Master of business administration

В ХНЕУ ім. С. Кузнеця відбувся Тиждень Master of business administration

У Харківському національному економічному університеті імені Семена Кузнеця відбувся Тиждень МВА (Master of business administration), у якому взяли участь понад 1000 студентів, школярів, викладачів, науковців та представників бізнесу з усієї України. Семінар «Як стати успішним у бізнесі?», круглі столи «Перспективи бізнес-освіти: міжнародний та практичний аспекти», «Використання кращих практик ЄС для формування стійкої економіки в Україні», науково-практична конференція «Сучасні проблеми управління підприємствами: теорія і практика», презентація компанії «PricewaterhouseCoopers», дебати за участю студентів, науковців та представників бізнесу відкрили для української молоді перспективи отримання бізнес-освіти.

Тема МВА була обрана невипадково. З 2005 року в університеті послідовно почали діяти п'ять програм підготовки магістрів спільно з університетами Австрії (Віденський технічний університет «Technikum Vien») і Франції (Університети Ліон-2 і Монпельє), а також австро-українська програма підготовки бакалаврів (спільно з Університетом прикладних наук Верхній Австрії (м Штайр).

За цей час понад 250 студентів отримали «подвійні» дипломи магістрів ділового адміністрування (МВА). З наступного навчального року в економічному університеті почнуть діяти ще дві спільні програми зі Страсбурзьким університетом (Франція) та Університетом Люлей (Швеція).

Про європейський досвід підготовки МВА, переваги цього ступеня для отримання роботи та побудови кар'єри в Європі і європейських кампаніях в Україні розповіли директор Інституту франкофонії в галузі управління та менеджменту Марія Нікулеску (Софія, Болгарія); декан факультету бізнес-адміністрування Університету люлей Бу Йонссон (Швеція); декан факультету комп'ютерних наук, мультимедіа та програмного забезпечення Університету прикладних наук «Technikum Vien» Роберт Пухер; директор Гданського фонду навчання менеджерів Томаш Харацкевіч (Польща).

Завершили Тиждень МВА виступи творчих колективів найбільших земляцтв іноземних студентів і дегустація національних страв (в університеті навчаються більше 2500 іноземних студентів з 38 країн світу).

Довідка. За даними Шостої міжнародної виставки «Сучасні навчальні заклади - 2015» за підсумками роботи в 2014 році ХНЕУ став лідером міжнародної діяльності. За останні три роки університет став лідером вдруге. У ході International Day ХНЕУ представив свої програми МВА, міжнародні проекти, програму кембриджських іспитів з ділової англійської мови ВЕС - Business English Certificates.