Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

З Харкова до Нідерландів вилетів літак з останками жертв катастрофи малазійського «Боїнга»

З Харкова до Нідерландів вилетів літак з останками жертв катастрофи малазійського «Боїнга»

28 березня на льотному полі Міжнародного аеропорту «Харків» пройшла церемонія прощання із загиблими пасажирами і членами екіпажу, які летіли рейсом МН17 з Амстердама в Куала-Лумпур. У заході взяли участь заступник голови місії посольства Королівства Нідерландів в Україні Герріі Вільямс, перший секретар посольства Королівства Нідерландів в Україні Адріан Версльюіс, заступник Надзвичайного і Повноважного посла Австралії в Україні Тім Болотніков, глава пошукової місії Нідерландів в Україні з розслідування катастрофи рейса МН17 Ханс Ван Де Вен , т.в.п. заступника голови облдержадміністрації Вадим Глушко, директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Віктор Коваленко.

Після церемонії прощання борт, на який з почестями занесли три труни з останками загиблих в авіакатастрофі, вилетів з харківського аеропорту в Ейндховен (Нідерланди).

"Сьогодні ми відправили 800 фрагментів останків тіл, знайдених на цьому тижні. Всього на борту знаходилося 298 чоловік. На сьогоднішній день ідентифіковано 296 жертв. Це один з найвищих показників, який був в історії ідентифікацій подібного роду. Зі свого боку Харківська облдержадміністрація надає всіляку допомогу в пошуку останків жертв. Сподіваємося, що тепер в Голландії зможуть ідентифікувати всіх загиблих, а потім останки будуть віддані землі», - підкреслив Вадим Глушко.

За його словами, іноземні фахівці ще залишаються працювати в зоні, де авіалайнер зазнав аварії, поки не буде ідентифіковані останки всіх загиблих. Причому представники так званої ДНР поки не перешкоджають роботі експертів.

«На сьогоднішній церемонії ми відправляли назад у Нідерланди останки жертв літака, що впав. Ми дуже цінуємо те, наскільки харківська влада допомагає нам повернути ці останки гідним шляхом. Це важливо не тільки для голландської нації, а й для всіх, хто сумує», - зазначила Герріі Вільямс.

Довідка. Авіалайнер «Боїнг 777», що слідував рейсом з Амстердама в Куала-Лумпур, розбився неподалік від селища Грабово Донецької області 17 липня 2014. На борту лайнера знаходилися 298 чоловік, всі вони загинули.