Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ігор Райнін вручив нагороди кращим спортсменам і тренерам Харківщини

Ігор Райнін вручив нагороди кращим спортсменам і тренерам Харківщини

Сьогодні, 27 березня, до Будинку рад запросили кращих спортсменів і тренерів, переможців та призерів обласного рейтингу з розвитку фізичної культури і спорту серед районів і міст області за 2014 рік. Зі спортсменами зустрілися голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін і заступник керівника ХОДА Марк Беккер. Як підкреслив Ігор Райнін, Харківщина може пишатися своїми спортсменами. На міжнародних змаганнях різного рівня вони завоювали 196 медалей, з них в олімпійських видах спорту - 49, не олімпійських - 107 і серед спортсменів з обмеженими можливостями - 40 медалей. Вітаючи їх з нагородами, глава області пообіцяв як фінансову, так і ідеологічну підтримку розвитку фізкультури і спорту регіону.

«В обласному бюджеті, який був прийнятий в березні цього року, було закладено збільшення фінансування сфери фізкультури і спорту на 30 млн. грн. Сьогодні він становить 70 млн. грн. Це на 30 млн. грн. більше, ніж торік. Близько 12 млн. грн. виділено на утримання 18 ДЮСШ. Це говорить про те, що і Президент України, і регіональна влада дійсно налаштовані, в цей складний час, на підтримку фізкультури і спорту», - сказав глава області.

Крім фінансування галузі він пообіцяв лобіювати інтереси регіону на рівні Кабінету Міністрів і Президента України з тим, щоб якомога більше великих спортивних змагань проводилося на території Харківської області. Так вже 6-9 квітня у Харкові відбудеться Чемпіонат України з усіх олімпійських видів боротьби: вільної, греко-римської, жіночої. І це вперше, коли всі три виду спорту проводяться в одному місті.

Незважаючи на святкову атмосферу в залі, Ігор Райнін дав доручення Департаменту у справах молоді та спорту ХОДА протягом двох тижнів вивчити питання і доповісти щодо можливості створення в області Шахового клубу.

«Ми маємо чемпіонку світу, але не маємо Шахового клубу на території області. Все, що стосується підтримки з боку обласної адміністрації і, думаю, обласної ради буде забезпечено. Такий Шаховий клуб на території області повинен бути», - підкреслив керівник області.