Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харків’ян познайомлять з невідомим Довженко

Харків’ян познайомлять з невідомим Довженко

Презентація книги Володимира Миславського «Олександр Довженко: маловідомі сторінки» приурочена до 120-річного ювілею майстра. Відбудеться захід 1 квітня о 14.00 в Обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва (вул. Пушкінська, 62). У своїй новій книзі кінознавець Володимир Миславський розповідає про маловідомі факти з життя та творчості відомого кінорежисера. Серед них повідомлення в пресі про те, що Довженко дебютував в кінематографі не в 1926 році, як вважається, а в середині 1924 року в Харкові, де проводив експерименти по зйомці графічного фільму. В рамках презентації також будуть представлені архівні документи, на основі яких визначено кімнату, в якій на той час проживав Олександр Довженко разом із сестрою.

Символічно, що презентація відбудеться у приміщенні ООМЦКМ – єдиному місці на території Східної України, яке безпосередньо пов’язане з перебуванням Олександра Довженка в Харкові у 1923-1926 рр.

Завершиться захід показом комедії Довженка «Ягідка кохання». Фільм демонструватиметься під фонограму зі спеціально написаною музикою харківського композитора Олени Шевченко у виконанні оркестру «Віртуози Слобожанщини».

Довідка. Володимир Миславський - український кінознавець, історик кіно, автор багатьох книг, а також численних статей про кінематограф, викладач кафедри медіа-комунікацій Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна.