Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківський національний університет ім. В.Н. Каразіна повинен входити до сотні найкращих вишів світу. Петро Порошенко

Харківський національний університет ім. В.Н. Каразіна повинен входити до сотні найкращих вишів світу. Петро Порошенко

Під час зустрічі зі студентами та викладачами ХНУ ім. В.Н. Каразіна Президент України Петро Порошенко зазначив, що реформи в системі освіти допоможуть цьому вишу вийти на новий рівень. «Перш за все, дозвольте щиро й сердечно привітати всіх з 210-ю річницею університету. По всій Європі не знайдеться багато університетів, які б мали 210 років. Я не кажу вже про Японію чи США. А ви маєте такий фантастичний музей, де експонати, принесені першими викладачами та студентами, походять ще з XVIII сторіччя. Для мене велика честь бути присутнім в одному з найстаріших і найвідоміших університетів України і світу, який понад два століття невпинно працює на вітчизняну і світову науку», - підкреслив голова держави.

Петро Порошенко відзначив: цілком закономірним є той факт, що, маючи таку історію, ХНУ за міжнародними рейтингами входить до 500 кращих світових вишів.

«Влітку 2014 року я підписав новий Закон про вищу освіту. Можливо, він не досконалий, але ключова позиція – ми збільшуємо права й відповідальність вищих навчальних закладів і переходимо на абсолютно європейську систему. Закон відкриває зараз нові можливості для виходу вищої школи на новий якісний рівень. Ми маємо за короткий термін підняти місце Харківського національного університету в міжнародному рейтингу, щоби він входив у сотню найкращих. У нас для цього все є - найкращі викладачі, найталановитіші студенти», - зазначив Петро Порошенко.

Також Президент України подякував студентам, викладачам, представникам влади та іншим присутнім за теплий прийом.

«Коли бачиш харківське студентство, то відчуваєш, що саме тут панує дух свободи. Величезне прохання: не загубіть його! Саме тут панує дух демократії. Саме тут базується суверенітет нашої держави», - наголосив Голова держави.