Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Вороги налякані нацгвардійцями. Це найкраща оцінка деяльності наших військових. Петро Порошенко

Вороги налякані нацгвардійцями. Це найкраща оцінка деяльності наших військових. Петро Порошенко

Президент України сьогодні, 26 березня, взяв участь у святкуванні випуску молодих лейтенантів у Національній академії Національної гвардії України в Харкові. Голова держави особисто вручив дипломи випускникам та звернувся до них із привітанням. «Керівництво держави та я особисто високо ціню службу Національної гвардії України. Ваш професіоналізм та патріотизм цінує український народ. Доречі вороги теж налякані нацгвардійцями. Це найкраща оцінка діяльності наших військових», - наголосив Петро Порошенко. Президент також підкреслив, що сьогодні, як ніколи, держава приділяє багато уваги технічному оснащенню Національної гвардії. Причому оснащують військових саме українською технікою. Також, за словами голови держави, велика увага приділяється підвищенню професійних навиків нацгвардійців. 

«У квітні в Україні пройдуть масштабні навчання за участю фахівців із США, таким чином Україна інтегрується в оборонну систему світу», - повідомив Петро Порошенко.

Президент підкреслив, що усі викладачі Академії Нацгвардії пройшли АТО, три з них отримали ордени, а 39 достроково - нові військові знання. Цьогорічним випускникам голова держави побажав примножувати славу ветеранів та берегти добре звання Національної гвардії.

«Сьогодні Нацгвардія є елітою, є справжньою гвардією. Це військове формування, на плечі якого зараз покладається надзвичайно відповідальне завдання – збереження миру та спокою усередині країни. І увага, яку влада сьогодні приділяє для того, щоб зміцнити її бойовий дух і матеріальну базу, є величезною. Національна гвардії України дуже добре продемонструвала себе у боях. Сьогодні я прийняв рішення нагородити 164 бійця орденами і медалями. Значна частина з них є поранені. На жаль, декілька нагороджені посмертно, але вони віддали своє життя за майбутнє України. Вільне, демократичне, незалежне», - сказав Президент.

У заході в Національній академії Національної гвардії України також взяли участь міністр оборони України Степан Полторак, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, командувач Національної гвардії України генерал-лейтенант Микола Балан та голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін.