Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Найбільша кількість тимчасових переселенців розміщена на Харківщині

Найбільша кількість тимчасових переселенців розміщена на Харківщині

На сьогоднішній день в регіоні проживають 155 тисяч мешканців Луганської та Донецької областей, які змогли виїхати з зони проведення АТО. Про це повідомила прес-служба Державної служби з надзвичайних ситуацій. Всього у регіонах України вже розміщені більше 800 тисяч людей зі Сходу, з яких понад 142 тис. дітей та майже 369 тис. інвалідів та осіб похилого віку. У відомстві відмітили, що кожного дня, завдяки рятувальникам Державної служби з надзвичайних ситуацій, волонтерам та місцевим органам влади, мешканці, які перебували в зоні АТО, знаходять нову тимчасову домівку. Причому найбільша кількість людей розміщена у Харківській області - 155 тис., Луганській - 151 тис., Донецькій - майже 104 тис., Дніпропетровській - 82 тис., Запорізькій - 60,5 тис., Київській області - майже 36 тис. та у Києві - 39 тис. осіб.

«Щодня регіональні штаби спільно з місцевими органами влади здійснюють пошук приміщень, у яких можливе додаткове розміщення переселенців. Так, наразі знайдено 859 об’єктів всіх форм власності для розселення 14 745 людей, у тому числі 7 тисяч дітей, більше трьох тисяч осіб, що потребують стаціонарного лікування, а також 750 інвалідів та людей похилого віку», - відзначили в прес-службі Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Більш детальну інформацію щодо конкретних місць в регіонах можна отримати, звернувшись безпосередньо до регіональних штабів Держслужби з надзвичайних ситуацій. Відповідна інформація також розміщена на сайті служби (http://www.dsns.gov.ua ) та спеціально створеному ресурсі для внутрішньо переміщених осіб http://vpo.gov.ua/.