Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Зростання цін на соціальні сорти хліба не повинно перевищувати 12-15%. Марк Беккер

Зростання цін на соціальні сорти хліба не повинно перевищувати 12-15%. Марк Беккер

Хлібзаводи були змушені підняти вартість у зв'язку з підвищенням цін на енергоносії. Про це заступник голови Харківської облдержадміністрації Марк Беккер повідомив в ефірі програми «Жіноча політика» на телеканалі Simon. За його словами, пекарі можуть підняти ціни на соціальні сорти хліба не більше ніж на 12-15%. «Ми не можемо повністю відповідати за господарську діяльність хлібзаводів, але, знаючи, що на них збільшилося навантаження і в соціальному плані, і в економічному - у зв'язку з підвищенням цін на енергоносії, чудово розуміємо, що хліб повинен був подорожчати. Але в цьому питанні облдержадміністрація веде дуже чітку і жорстку політику - ніяких більше підвищень цін на соціальні сорти хліба», - запевнив Марк Беккер.

Заступник голови ХОДА зазначив, що всі профільні управління облдержадміністрації проводитимуть моніторинг цін на продукти в регіоні, щоб вчасно відреагувати на зміни, що відбуваються на ринку, і не допустити ажіотажу серед покупців.

«На жаль, не завжди можна вплинути на процеси, які відбуваються в суспільстві. Так підвищений попит на гречку дійсно був викликаний людьми, які продавали цей товар. Безумовно, те ж саме було і з цукром. Ми бачимо, що ціни вже трохи стабілізувалися. На сьогоднішній день на території Харківської області знаходиться понад 20,5 тонн цукру. При цьому Аграрний фонд обіцяє найближчим часом провести інтервенцію певних видів продукції - гречки, цукру та інших», - підкреслив Марк Беккер.

Довідка. Соціальний хліб - це хліб простої рецептури. У нього входять тільки борошно, вода, сіль і дріжджі. До даної категорії відносяться такі сорти хліба: «Дарницький», «Орільський», «Пшеничний», «Український», «Український новий» і «Сергіївський».