Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

26-27 березня Харківщину відвідають дипломати з 11 країн світу

26-27 березня  Харківщину відвідають дипломати з 11 країн світу

26-27 березня у Харкові перебуватиме делегація Міжнародного «Трейд-клубу». Про це повідомила заступник голови ХОДА Юлія Світлична. Як зазначила заступник керівника області, візит делегації має велике значення для області саме сьогодні, тому що питання щодо переорієнтації ринків збуту та пошуку нових партнерів для українських виробників дуже важливі. «Державна адміністрація спільно з приватними структурами посилено працюють над залученням представників ділових кіл зарубіжних країн в нашу область для спільної роботи, над поліпшенням інвестиційного клімату в регіоні, активізацією інвестиційної діяльності, а також над залученням інвесторів для реалізації конкретних інвестиційних проектів», - підкреслила Юлія Світлична. 

В рамках візиту «Трейд-Клубу» передбачається зустріч з керівництвом області, під час якої буде презентовано економічний та інвестиційно-інноваційний потенціал Харківщини, а також регіональні інвестиційні проекти.

Також співробітники іноземних дипломатичних установ ознайомляться з роботою провідних підприємств Харківщини, зокрема, Харківського тракторного заводу ім. С.Орджонікідзе, ТОВ «Слобожанський миловар», Інституту рослинництва ім. В.Я. Юр’єва НААНУ та з потенціалом інформаційних технологій області, який буде презентовано представниками харківського ІТ-кластеру.

Довідка. Громадська організація Міжнародний Трейд-клуб була створена у 1992 році за ініціативою іноземних дипломатів і на сьогодні об’єднує керівників та співробітників відділів з торговельно-економічних питань майже 60 посольств іноземних держав і міжнародних організацій, акредитованих в Україні.

Президентом Міжнародного Трейд-клубу є керівник торговельно-економічного відділу, 1-й секретар Посольства Словацької Республіки в Україні пані Соня Крайчова. Членами Правління є радники посольств Болгарії, Ізраїлю, Польщі, Молдови, Мексики, Румунії, Канади, Фінляндії, Узбекистану.

Основною метою діяльності Трейд-клубу є інформування іноземних дипломатів про економічний, експортний, науково-технічний потенціал України та окремих регіонів, надання українським центральним та місцевим органам державного управління сприяння у залученні інвестицій, встановленні ділових контактів між вітчизняними та іноземними підприємцями.