Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Співробітників СБУ нагородили відзнаками обласної державної адміністрації

Співробітників СБУ нагородили відзнаками обласної державної адміністрації

Сьогодні, 24 березня, на честь професійного свята та 23-ої річниці створення Служби безпеки України т.в.п. заступника голови Харківської ОДА В'ячеслав Аббакумов вручив співробітникам Управління СБУ в Харківській області відзнаки обласної державної адміністрації. Так, за досягнення високих показників у справі забезпечення державної безпеки, прав і свобод громадян, сумлінне виконання службових обов'язків та з нагоди Дня Служби безпеки України Почесною грамотою обласної державної адміністрації були нагороджені 3 співробітники, також Подяку голови обласної державної адміністрації отримали 3 співробітники. 

«Приємно відзначати, що на території Харківської області, як ніде, служба підготовлена на високому рівні і це заслуга кожного співробітника», - підкреслив В'ячеслав Аббакумов.

Співробітники обласної служби також цього дня отримали державні нагороди та відзнаки від СБУ України.

«Цей буремний рік став справжнім іспитом на вірність державі та виявив серед співробітників органів безпеки немало справжніх героїв, які мужньо і чесно, з ризиком для життя, виконують свій обов’язок. Зараз, як ніколи, від нас вимагається зразкова військова дисципліна, концентрація, та палке любляче Україну серце. Управління з честю справляється з поставленим завданням та поправу займає провідні позиції серед інших територіальних підрозділів СБУ. Оперативна обстановка в Харківському регіоні, як і в ряді інших областей нашої держави, залишається складною в наслідок тривалої військо-політичної агресії з боку РФ. Але я впевнений, що сьогодні Управління цілком здатне вирішувати завдання щодо захисту державного суверенітету, конституційного ладу, територіальної цілісності, законних інтересів держави та прав громадян», - сказав у своїй промові начальник Управляння СБУ Харківської області Олександр Пивовар.

За його словами, наразі співробітниками блокована діяльність в Харкові активістів проросійських політизованих та громадських структур, які намагалися створити в регіоні так звану «ХНР» та підбурювали громадян до сепаратизму. Крім того, ліквідовано майже 50 ДРГ, продовжується робота по виявленню та знешкодженню терористів. Зокрема, спільними зусиллями силових відомств знешкоджено злочину групу, яка вчинила теракт 22 лютого під час Маршу Гідності.

«Управлянням лише за останній місяць ліквідовано низку диверсійно-розвідувальних груп в Дергачівському, Ізюмському, Куп’янському, Лозівському, Чугуївському районах області, які мали завдання скоїти диверсії на стратегічних об’єктах регіону», - заявив Олександр Пивовар.

На врученні нагород також були присутні радник голови ХОДА Сергій Стороженко, прокурор Харківської області Юрій Данильченко, генерал-майор, начальник Управління КДБ УРСР по Харківській області (1980-1987 рр.) Юрій Шрамко, співробітники Управління.