Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківські кадети піклуються про однолітків із зони АТО

Харківські кадети піклуються про однолітків із зони АТО

Вихованці Державної гімназії-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус» у рамках благодійної акції «Дитяча посмішка» зібрали декілька сотень дитячих речей та іграшок для юних мешканців із зони АТО. Загальна вага гуманітарного вантажу склала понад 300 кілограмів. «Харківські кадети не стоять осторонь від проблем своїх однолітків із Донбасу. Страждання мирних громадян відображаються болем у їхніх патріотичних душах. Адже вони майбутні захисники Вітчизни. Подібні акції ми будемо проводити й надалі», - зауважив начальник навчального закладу генерал-майор Олексій Середа.

За словами командування Кадетського корпусу, найбільшу активність щодо збору одягу та іграшок проявили наймолодші члени великого колективу - кадети-першокурсники. У числі організаторів благодійної акції - кадет першої роти Артем Кочергін.

«Я родом зі Львова  й на Донбасі ніколи не був. Проте Україна єдина, і страждання луганців чи донеччан - це проблеми усього нашого народу. До Східного регіону вирішив відправити декілька своїх светрів, куртку та спортивний одяг. Зараз я на повному державному забезпеченні й без цих речей зможу легко обійтися. Натомість, громадянам в зоні АТО зараз дуже важко, тому їм треба всіляко допомагати», - сказав першокурсник.

У деякі посилки юнаки у формі поклали листи з щирими побажаннями миру та спокою.